Lindsey Vonn bliver historisk med rekordsejr

Den amerikanske skistjerne Lindsey Vonn er nu den bedste kvindelige skiløber i World Cup-historien.

Søndag vandt den 30-årige amerikaner sin World Cup-sejr nummer 62, da hun tog sejren i et styrtløb i italienske Cortina d'Ampezzo.

Dermed tangerer hun den østrigske skilegende Annemarie Moser-Pröll, der er noteret for det samme antal World Cup-sejre. Moser-Pröll huserede på skibakkerne for 40 år siden.

Vonn slog søndag i Italien en anden østriger i form af Elisabeth Görgl med 32 hundreddele af et sekund.

- Jeg er meget glad for sejren. Det var en vanskelig bakke med meget sne. På den øverste del var forholdene ikke gode, siger amerikaneren.

- Det har været en lang vej at nå dertil, hvor jeg er nu. Hvis jeg ser tilbage på min karriere, så kan jeg næsten ikke forstå, at jeg har vundet så meget.

- Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle nå så langt og komme så højt op, siger hun.

Skistjernen har dog et stykke vej op til den mest vindende mandlige skiløber i World Cup-historien. Her sidder svenske Ingemar Stenmark på tronen med 86 sejre fra 1975 og frem til 1989.

Lindsey Vonn er netop vendt tilbage efter en 2014-sæson, der blev fuldstændig ødelagt af skader. Amerikaneren måtte blandt andet melde afbud til vinter-OL i Sotji.

For nylig takkede hun i et interview sin kæreste, golfstjernen Tiger Woods, for at motivere hende og gøre hende mentalt stærkere frem mod sit comeback på løjperne.

World Cuppen fortsætter mandag i Cortina d'Ampezzo, hvor der skal dystes i Super G.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip