Line slog alarm: Jeg bad en bøn i vandet

Line Blichfeldt Jensen bad en bøn, mens hun kæmpede sig gennem bølgerne på Præstø Fjord, efter at hun og resten af besætningen fra Lundby Efterskole var kæntret i skolens dragebåd.

Det forklarer den velformulerede og rolige tidligere efterskoleelev, der som den ottende af de involverede elever vidner i sagen om den tragiske ulykke i februar forrige år.

Det var Line Blichfeldt Jensen, der nåede i land som den første og fik slået alarm, så den omfattende redningsaktion kunne sættes i gang.

- Jeg kæmper, selv om vandet ryger lige i hovedet på mig, og jeg får simpelthen slugt så meget vand. Men jeg svømmer videre. Jeg tænker, at jeg ikke kan give op, forklarer hun foran omkring 20 berørte tilhørere, der torsdag er mødt op i Retten i Nykøbing Falster.

- Jeg vælger ude i vandet at bede en bøn.

Hun fortæller, at hun tænkte på sin familie, mens hun svømmede gennem det blot to grader varme vand, hvor den 44-årige lærer Michael Jørgensen mistede livet, og flere af de 13 elever pådrog sig hjerneskader.

50 meter fra bredden kunne hun langt om længe mærke bunden:

- Og der mærker jeg bare en lykkefølelse, siger Line Blichfeldt Jensen, der har lyst hår og torsdag er iført en sort habitjakke.

- Jeg kommer langt om længe ind til land, og kravler op over nogle isflager og op på en lille bakke.

Den tidligere elev spejder ud over fjorden, men kan kun få øje på to af de andre elever og den kvindelige lærer, Rikke Jensen.

- Men der var ingen af de andre. Og der tænker jeg, at det her virkelig var alvorligt, og at jeg var nødt til at hente hjælp.

Pigen skiftevis løb og gik ind mod Præstø iført sit våde, kolde og tunge tøj. I en autoforretning omkring to kilometer fra det sted, hvor Line Blichfeldt Jensen kom i land, fandt hun hjælp, og der blev slået alarm omkring klokken 12.40.

Line Blichfeldt Jensen fortæller yderst detaljeret om sit ophold på skolen og den skæbnesvangre dag. Flere gange giver hun tilmed udtryk for, at hun føler skyld over at have forladt sine skolekammerater i det iskolde vand.

Torsdag har der igen tegnet sig et billede af, at efterskolen ikke havde overblik over elevernes svømmefærdigheder, og flere af eleverne har i modsætning til Line Blichfeldt Jensen forklaret, at de var dårlige svømmere.

Samtidig tyder alt på, at de to lærere i båden undlod at instruere eleverne i sejlads med dragebåd og heller ikke gav nogle sikkerhedsinstrukser forud for den skæbnesvangre sejlads.

Sagen fortsætter fredag, hvor endnu to elever, samt en lærer og en søkyndig skal afgive forklaring.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip