Litauisk bande afsløret med 50 stjålne cykler

I en af de hidtil hårdeste domme for organiseret tyveri af cykler er tre litauiske mænd idømt fængsel mellem et år og seks måneder.

Retten i Lyngby har idømt den 31-årige mand, som politiet betegner som bagmand, ubetinget fængsel i et år.

Sagen drejer sig om 50 cykler, som var stjålet i København og i Nordsjælland. Cyklerne blev afsløret i en bil i Letland i august.

Chaufføren var forberedt på at blive stoppet. Og han fremviste en proforma kvittering med cykelstelnumre, fortæller anklager Camilla Rasmussen fra Nordsjællands Politi.

Manden, der er 47 år, er blevet idømt seks måneders fængsel for hæleri.

- Ud fra forklaringerne har vi fået et billede af et kriminelt netværk, som har begået organiseret cykeltyveri, siger Camilla Rasmussen.

Den sidste mand i trioen, der er 23 år, er blevet idømt otte måneders fængsel. Både han og den 31-årige blev anholdt i Danmark.

Så vidt anklageren ved, er det første gang, at cykeltyve straffes efter straffelovens paragraf om berigelseskriminalitet af særlig grov beskaffenhed.

I øvrigt er to af mændene også dømt for at stjæle værktøj i byggemarkeder. Redskaberne kunne bruges netop til at få fat i andres cykler.

- Efterforskerne havde fokus på de tre, før chaufføren blev stoppet i Letland, oplyser anklageren.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip