Liverpool ødelagde Michael Owen

08/12/2012 13:31

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Den tidligere engelske landsholdsangriber Michael Owen mener, at Liverpool bærer skylden for, at hans karriere i lange perioder er blevet spoleret af skader.

Owen slog allerede igennem for Liverpool i 1997 i en alder af 17 år, og kort efter blev han også en del af det engelske landshold.

- Det er min klare holdning, at jeg er blevet mere modtagelig for skader, fordi jeg spillede for meget som ung.

- Jeg føler, at jeg spillede alt for meget for tidligt, fortæller Michael Owen på sin egen hjemmeside.

Den 32-årige Stoke-angriber, der i øjeblikket plejer en skade, mener, at Liverpools daværende manager skulle have skånet ham mere, end det var tilfældet.

- Problemet er, at man som ung spiller gerne vil spille hele tiden, og derfor er det managerens ansvar at give spillerne hvile, så de kan få en lang og skadesfri karriere, siger Owen.

Michael Owen fik sin første alvorlige skade i 1999, og siden har han jævnligt været skadet i længere perioder.

- Da jeg fik min debut for Liverpool, var jeg mentalt parat. Jeg gjorde det godt og blev topscorer i Premier League i mine to første sæsoner.

- Men så - en kold dag i marts 1999 på Elland Road i Leeds - måtte jeg betale for at have presset min krop til det yderste lidt for ofte, siger Owen.

Angriberen fortæller, at behandlingen af ham var mangelfuld, da Liverpools fysioterapeut forlod klubben, og han derfor manglede behandling i en periode.

- Uden nogen behandling på et så kritisk tidspunkt endte en rutine-skade med at blive min skæbne, siger angriberen.

Manchester Uniteds manager Alex Ferguson, der i 2009 hentede Owen til United, var for nylig ude at kritisere Liverpools behandling af angriberen. Owen giver Ferguson helt ret.

- Hvis man havde taget sig bedre af mig, så ville jeg have haft flere år på toppen af min karriere.

- Der er ingen tvivl om, at jeg ville have vundet mere, hvis jeg var skiftet til Manchester United som ung, mener Michael Owen.