Liverpool ville mest i uafgjort Merseyside-derby

07/02/2015

Det imødesete lokalbrag mellem Everton og Liverpool blev lidt af en fuser.

Lørdagens Premier League-duel på Goodison Park mellem de to Merseyside-klubber endte 0-0.

Liverpool ville mest i det intense, men chancefattige opgør, der ikke kommer til at fylde meget i historiebøgerne.

De rødblusede gæster prøvede at komme frem ad banen i højt tempo, men blev for det meste bremset, inden der blev afsluttet på mål.

Tættest på var det 19-årige stortalent Jordon Ibe, der midtvejs i første halvleg tordnede bolden ind på ydersiden af stolpen - helt oppe ved det fjerne målhjørne - efter en solotur frem ad banen.

Anfører Steven Gerrard havde før pausen et fint frisparksforsøg, som blev vippet ud til hjørnespark af Evertons keeper Joel Robles.

Det var Gerrards sidste lokalderby i Premier League inden sommerens skifte til LA Galaxy i amerikansk fodbold.

Mens Liverpool trods alt fik skabt en del lige-ved-og-næsten-situationer, så forholdt det sig stik modsat for Everton.

Fremad banen gik spillet alt for langsomt i en stillestående Everton-offensiv, hvor afleveringsmulighederne var yderst begrænsede.

Først efter 86 minutters spil lykkedes det Everton at få afsluttet inden for målrammen, men Seamus Colemans udmærkede forsøg blev reddet ud til hjørnespark af Liverpool-målmand Simon Mignolet.

Liverpool er placeret på en syvendeplads i Premier League, mens Everton befinder sig midt i tabellen som nummer 12.