Livsfarlig selvtægt i lille nordjysk by

I starten af februar i år, opdagede Rebild Kommune at dele af gadelyset i Terndrup var ulovligt og potentielt livsfarligt. Derfor blev det slukket indtil installationerne var gjort lovlige.

Gadelygterne bliver tændt igen i den rækkefølge de bliver repareret - de sidste vil blive tændt til maj i år.

En meget alvorlig situation

Så lang tid har en eller flere private altså ikke kunnet vente, men har på eget initiativ sluttet gadelyset på Krogsholmvej til igen. Det opdagede den elinstallatør der arbejder på gadelyset i går. Chef for Center Plan, Byg og Vej ved Rebild Kommune Per Schriver, er rystet over handlingen:

- Det er en meget alvorlig situation. Elektrikeren gør sit arbejde i sikker forvisning om at strømmen er afbrudt. Og det klart for enhver der tænker sig bare en lille smule om, at der let kan opstå en livsfarlig situation når der alligevel er strøm på. Jeg er dybt forundret over at nogle kan være så tankeløse og forstår godt at elektrikeren er vred. Vi har ikke afbrudt gadelyset for at genere nogen, men fordi vi stod med nogle livsfarlige lygtepæle.

Sagen er meldt til politiet

Gadelygterne er blevet frakoblet igen og arbejdet går videre efter planen, men sagen er så alvorlig at installatøren har meldt den til det lokale politi.

Indtil videre er gadelyset blevet tændt på Aalborgvej/Hadsundvej, ved begge indkøbscentre og i løbet af få dage er der igen lys på Poppelvej. Det sidste gadelys bliver som nævnt tændt til maj. Sideløbende med reparationen af det ulovlige gadelys, bliver det øvrige gadelys udskiftet med energibesparende LED-lamper.

 

Dagens Gossip