LO: Akutpakke II redder de fleste

Regeringen og arbejdsgiverne har omsider åbnet øjnene og taget et konkret initiativ, der reelt hjælper de langtidsledige.

Sådan lyder det nu fra hovedorganisationen LO, der roser regeringen, Dansk Arbejdsgiverforening, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner for initiativet, der skal skaffe 12.500 akutjob.

- Det er i hvert fald noget, som jeg er sikker på vil hjælpe størstedelen af de personer, der er i fare for at miste deres forsørgelsesgrundlag 1. januar, siger næstformand Lizette Risgaard.

LO har selv beregnet, at op mod 20.000 står til at ryge ud af dagpengesystemet efter nytår - og det er fratrukket de 65.000, som erfaring viser, finder et job, inden de overgår til kontanthjælpssystemet.

A-kassernes interesseorganisation AK Samvirke oplyste for nyligt, at der er blevet sendt brev ud til 32.000 dagpengemodtagere, der står til at miste deres forsørgelsesgrundlag i det første halvår af 2013.

Lizette Risgaard erkender, at akutpakke II, som det nye initiativ, der forpligter arbejdsgiverne til at skaffe nye mod en kontant bonus på 25.000 kroner per job, ikke når helt i mål.

- Vi har hele tiden sagt, at den første akutpakke var et skridt på vejen, men ikke noget, som kunne løse hele problemet. Og det, som regeringen er kommet med, er et skridt med på vejen, siger hun.

 

Dagens Gossip