LO: Lønnedgang redder ingen fra konkurs

Nul lønforhøjelse de næste fire år, og dermed en lavere realløn. Det er et flertal af danske lønmodtagere villige til at accepterer i kølvandet på finanskrisen, skriver Jyllands-Posten

I en ny meningsmåling fra Rambøll/Analyse Danmark svarer næsten 54 procent, at de er parat til at undvære lønforhøjelse.

Det er forståeligt, men bekymrende, mener man i hovedorganisationen LO.

- Der er ingen dokumentation for, at det virker. Lønnen er blot én af arbejdspladsernes udgifter, og det er ikke bevist, at det er med til at redde nogen firmaer fra konkurs, når lønmodtagerne går ned i løn, siger næstformand Lizette Risgaard til Newspaq.

Hun mener derimod, at regeringen bør sætte gang i kommunale og statslige projekter, som vil skabe flere arbejdspladser blandt andet i byggeriet. Derudover sætter næstformanden sin lid til en stigende efterspørgsel:

- Vi skal gerne have noget mere tillid i samfundet generelt, så pungen kommer op af såvel lønmodtagernes som virksomhedernes lommer. Investeringer vil nemlig sætte gang i hjulene, mener Lizette Risgaard.

Mens lønmodtagerne ærgrer sig, er der glæde hos Dansk Arbejdsgiverforening, som jubler over villigheden til lønnedgang.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip