LO: Regeringen må tænke helt nyt

LO efterlyser nu initiativer fra regeringen efter de seneste ledighedstal, der viser, at arbejdsløsheden i november steg med 200 personer i forhold til måneden før.

Samlet er der nu 164.600 arbejdsløse personer, hvilket svarer til 6,3 procent af arbejdsstyrken ifølge tal fra Danmarks Statistik.

Mette Hørdum Larsen, der er økonom i LO, mener på baggrund af tallene, at en klar vending i arbejdsløsheden lader vente lidt på sig. Og at arbejdsløsheden har ligget forholdsvist stabilt siden 2010.

- Som situationen ser ud nu med svag vækst og stilstand på arbejdsmarkedet, er det vigtigt, at regeringen fokuserer på vækst og jobskabelse, påpeger Mette Hørdum Larsen, og hun fortsætter:

- Det vil være yderst hensigtsmæssigt at komme med en række initiativer, der kan få sat gang i dansk økonomi her og nu og derigennem hjælpe flere folk i arbejde.

Hos Dansk Erhverv mener cheføkonom Bo Sandberg, at da økonomien hænger fast i en lavvækstfælde, er omsætningsfremgang i den private sektor ikke tilstrækkelig til at trække beskæftigelse og investeringer med op.

Han peger på, at der er brug for offensive politiske tiltag i 2013:

- Det kan være en relancering af servicedelen af Boligjobordningen efter svensk forbillede og en erhvervsskattepakke, der sætter fortsat fokus på grænsehandel og annoncerer en gradvis sænkelse af selskabsskatten, siger Bo Sandberg.

I LO peger man på, at der er et historisk stort opsparingsoverskud hos de danske forbrugere og virksomheder, og at den danske konkurrenceevne og robuste offentlige finanser er bedre i modsætning til flere lande i specielt Sydeuropa.

- Fornuftig ført økonomisk politik med fokus på beskæftigelses- og vækstinitiativer kan være med til at dæmme op for danskernes tilbageholdenhed, sætte gang i investeringer og forbrug og forløse vækstpotentialet i dansk økonomi, siger Mette Hørdum Larsen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip