Lockoutede børn skal for Arbejdsretten

Lockouten af skolelærere betyder, at mange pædagoger i disse dage må agere legeonkler i klasselokalerne.

På flere skoler har lederne bedt pædagoger om - på egen hånd - at føre tilsyn med børnene i de mindre klasser.

Men dermed udfører pædagogerne lockout-ramt arbejde, fastslår pædagogernes forbund BUPL.

- Pædagoger skal hverken arbejde mindre eller mindre under denne konflikt, og det betyder, at man må reducere børnetallet, hvis pædagogen bliver pålagt at føre tilsyn med en klasse, hvor der normalt er en pædagog og en lærer. Ellers udfører man konfliktramt arbejde, siger formand for BUPL, Henning Pedersen, til Newspaq.

Han har kendskab til, at mange skoler har pålagt pædagogerne alene at føre tilsyn med hele klassen i de timer, hvor de plejer at indgå i undervisningen sammen med en lærer.

Derfor har de to pædagogfagforbund FOA og BUPL i dag via deres hovedorganisationerne LO og FTF bedt Arbejdsretten om at hastebehandle, hvor mange børn pædagogerne må passe.

- Vi vil have rettens ord for, at kommunerne er forpligtiget til at reducere børnetallet i forhold til pædagogernes tilsyn, hvis læreren er konfliktramt, siger Henning Pedersen.

Henning Pedersen håber, at spørgsmålet om pædagogernes tilsyn kan komme for retten allerede torsdag i denne uge.

- Der er mange pædagoger, der er kommet i dette dilemma og som har fornemmelsen af, at det ikke kan være rigtigt, at de skal stå med så mange børn, siger BUPL-formanden.

Lærer-konflikten rammer 55.000 folkeskolelærere og over en halv million elever.

 

Dagens Gossip