Lockouten forhindrer SOSUere i at gå til sluteksamen

Flere end 120 SOSU-elever må derfor vente på ubestemt tid på at få papir på deres færdigheder, og det får jobmæssige konsekvenser for nogle.

»På grund af lockouten kan eleverne ikke tage deres afsluttende eksamen, og derfor kan de ikke blive færdiguddannede. Vi har hørt fra flere elever, at de derfor ikke kan starte i job som ellers planlagt, nu hvor deres uddannelsesafslutning er udskudt. Det er især problematisk, fordi mange af dem er voksne elever, der skal forsørge børn,« fortæller Maria Pedersen, sygeplejerske og underviser på SOSU C.

De over 120 elever er fordelt på fire hold i Herlev og to i Gladsaxe.

Dansk Sygeplejeråd i Hovedstaden ser det som et løftebrud fra børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S), at SOSU-elever får udskudt afgangseksamenen som konsekvens af lockouten.

»Når Christine Antorini siger, at det ikke har konsekvenser for eksamener, så passer det ikke. Det kan vi se her med SOSU-assistenterne, der ikke kan komme til eksamen. Nogle af dem har et job som de ikke kan komme ud til, fordi de ikke kan komme til eksamen,« siger Vibeke Schaltz, kredsnæstformand i Dansk Sygeplejeråd Hovedstaden.

Lockouten, som officielt trådte i kraft 1. april, omfatter flere end 350 undervisere på landets i alt 16 SOSU-skoler.

 

Dagens Gossip