Løb 82 etager op i skyskraber på bare 10 minutter

Hundredvis af løbere sprintede 82 etager og tog hurtigt over 2000 trappetrin, da Kina lørdag holdt sit første "vertikale løb" i en af Beijings skyskrabere.

Thomas Dold fra Tyskland blev den hurtigste i det 330 meter høje China World Trade Center Tower 3, som er Beijings højeste bygning. Han kom nedefra og helt op på kun 10 minutter og 22 sekunder.

- Man er nødt til at klare tre eller fire trappetrin i hvert sekund, siger Dold, som tilføjer, at han tog to trin ad gangen hele vejen op.

Omkring 600 løbere deltog i konkurrencen, som er en del af et internationalt skyskraberræs-kredsløb, hvor det skal slås fast, hvem der hurtigst kan komme op i nogle af verdens højeste bygninger - deriblandt New York's Empire State Building og Taiwan's Taipei 101.

Deltagerne trækker sig som regel op ved hjælp af gelænderne, hvor ved de får ekstra fart.

- Denne trappe var vanskelig, fordi den hele tiden ændrede sig, siger Australiens Suzy Walsham, som var den hurtigste kvinde med en tid på 11 minutter og 46 sekunder.

Der var deltagere fra en lang række lande - blandt andet Østrig, Polen og New Zealand.

"Det vertikale løb" finder sted på et tidspunkt, hvor Beijing kæmpe mod stærk forurening, der har nedsat sigtbarheden stærkt.

Men løbets vindere fik et flot udsyn over Tiananmen Pladsen under en skyfri himmel på en relativt lidt forurenet dag.

Elevatorerne i Beijing skyskraberen klarer 80 etager på omkring 40 sekunder.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip