Løchte møder bindegale italienere

Den danske tennisspiller Frederik Løchte Nielsen har skiftet makkeren ud i forhold til Wimbledon-sejren sidste år, men han håber alligevel, at han og hans svenske doublemakker, Johan Brunström, kan skabe gode resultater ved Australian Open.

Parret skal i aktion natten til onsdag dansk tid, og det er første gang, at parret spiller en grand slam-turnering sammen.

- Double er meget jævnt, så på dagen kan alle slå alle. Det så jeg jo selv i Wimbledon. Hvis vi rammer vores niveau, kan vi drille de fleste, og så håber jeg, at det rækker til et par runder. Det føler jeg, at vi er gode nok til, siger han.

I første runde venter det italienske makkerpar Simone Bolelli og Fabio Fognini, som Frederik Løchte Nielsen kender fra sin tid i en italiensk tennisklub. Og mindst en af dem er "bindegal", lyder det fra Løchte med et smil.

- Det er en tricky lodtrækning, for det er to spillere med et højt topniveau. Det er nogle humørspillere også, så man kan også være heldig at møde dem på en dag, hvor de også synes, at der er 400 andre ting, der er sjovere end at spille tennis.

- Men møder man dem på en dag, hvor de synes, tennis er sjovt, så er de vildt svære at have med at gøre, siger den 29-årige dansker.

Han og Brunström skal derfor vinde nettet og spille aggressivt for at hive sejren hjem, mener han:

- De vil nok forsøge at få kontrol fra baglinjen. Det gælder for os om at tage teten, så det er os, der dominerer pointene og ikke giver dem tid til at stå og slå deres grundslag.

Inden Australian Open sikrede det dansk-svenske makkerpar sig en finaleplads ved ATP-turneringen Heineken Open i New Zealand. Og selvom Løchte ærgrer sig over ikke at være gået hele vejen, så var det var god forberedelse.

- Vi havde kun en turnering sammen, så vi havde håbet at få så mange kampe som muligt. Og vi fik det maksimale antal, og vi blev presset lidt og fik spillet nogle tætte kampe, siger han.

De to venner har tidligere spillet en del sammen. Men mest på Challenger-niveau, påpeger Løchte.

Sammen med briten Jonathan Marray vandt han doubleturneringen i Wimbledon og blev den første danske vinder af den prestigefyldte turnering nogensinde.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip