Løkke bekymret over amerikansk tøven i Syrien

Mens det internationale samfund afventer det amerikansk-russiske spil om situationen i Syrien, advarer Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), nu mod at trække sagen i langdrag. Det skriver b.dk.

Han er bekymret over en situation, hvor den amerikanske præsident mister sin sikkerhedspolitiske pondus.

»Jeg har den holdning, at det internationale samfund har været alt for langmodigt. Jeg er en smule bekymret over at iagttage, hvad der sker i øjeblikket. Der er en vis langmodighed med at levere på det, man går og truer med at gøre. Det kan man godt være en lille smule bekymret over på den lange bane. Hvor er vi henne, hvis ikke den frie verdens leder bliver taget 100 procent alvorligt, når der fremsættes en trussel?« siger Lars Løkke Rasmussen til b.dk.

Han mener ikke, at det er tilstrækkeligt, hvis den langstrakte politiske armlægning munder ud i, at det syriske styre overleverer sine kemiske våben til tredjemand, som Rusland har foreslået.

»Det er ikke nok for mig. Men lad os også være realistiske omkring det. Det er ikke i Udenrigspolitisk Nævn eller i den danske regering, at den internationale linje omkring håndteringen af Assad bliver lagt. Vi kan ikke gennemføre en militær aktion på et tidspunkt, hvor amerikanerne ikke er klar til det,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Spørgsmål: Hvad mener du, der bør ske?

»Nu bør vi stå bag den trussel, der er afsendt fra Det Hvide Hus, som går på, at Assad har krydset en rød linje. Det skal der handles på.«

Spørgsmål: Hvilken form for handling?

»Den handling, som amerikanerne har lagt op til, har været et målrettet militært angreb. Det støtter vi politisk op omkring. Så udvikler situationen sig, og jeg må konstatere, at den amerikanske præsident vurderer, at der er realitet i nu at følge et diplomatisk internationalt spor. Så skal man selvfølgelig gøre det. Jeg siger bare, at man skal passe på, at man ikke bliver for langmodig,« siger Venstre-formanden.

Han mener samtidig, at Danmark bør bidrage med soldater, materiel eller ekspertise, hvis det ender med, at for eksempel FN får til opgave at sikre en forsvarlig og sikker eliminering af de kemiske våben i Syrien.

»Det vil kræve en form for internationalt bidrag. Eksperter, soldater, hvad ved jeg. Der vil jeg gerne markere, at også her synes vi, at Danmark skal være klar,« siger Lars Løkke Rasmussen til b.dk.

 

Dagens Gossip