Løkke dropper samråd og får klagesag på halsen

Skrevet af admin

20/08/2015

Dagens topnyheder

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviser at møde op til samråd i Beskæftigelsesudvalget og svare på spørgsmål om sine egne dagpengeløfter fra valgkampen.

Han har i stedet videresendt samrådsspørgsmålet, der er stillet af Enhedslistens Finn Sørensen, til beskæftigelsesminister Jørn Neergaard (V), skriver dr.dk.

Men det holder ikke at sende en anden, når det nu er Lars Løkke Rasmussens egne løfter og holdninger, der spørges ind til, lyder det fra Finn Sørensen, som har klaget til Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), over statsministerens afbud.

- Jeg har sendt en klage, fordi statsministeren ikke vil stille op i et samråd og forklare, om han stadig står ved de udtalelser, han kom med under valgkampen, om at han ikke vil være med til at skære i dagpengene og dagpengesatsen, siger arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen til dr.dk.

Spørgsmålet er blevet relevant, efter at tre af Dagpengekommissionens foreløbige anbefalinger til et nyt dagpengesystem blev lækket til Politiken. Alle tre modeller indeholder i en eller anden udstrækning en reduktion af dagpengesatsen.

Finn Sørensen håber nu, at Folketingets formand og resten af præsidiet kan overbevise statsministeren om at deltage alligevel.

- Jeg er fuldstændig bevidst om, at Folketingets Præsidium ikke kan pålægge statsministeren at møde op til et samråd.

- Men jeg håber da, at Folketingets formand og hele præsidiet er enige med mig i, at det er uacceptabelt, at han ikke stiller op til et samråd for at forklare, om han står ved sine udtalelser under valgkampen, siger Finn Sørensen til dr.dk.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen eller Venstres politiske ordfører. Pia Kjærsgaard vil ifølge dr.dk ikke kommentere klagen, før den er blevet behandlet i Folketingets Præsidium.

/ritzau/