Løkke: Gevinsten ved at arbejde skal være større

Det skal kunne betale sig at arbejde.

Budskabet er blevet overdøvet af Lars Løkke Rasmussens anekdote om en medarbejder, der sagde op for at gå på kontanthjælp.

Men det vil stå centralt i Venstres valgkamp i de kommende uger, og det var også i centrum, da Løkke på valgkampens anden dag var på virksomhedsbesøg på L'Oréals distributionscenter i Greve.

- Hvis man sammenligner Danmark med alle lande omkring os, så er vi det land, hvor forskellen mellem at være på offentlig forsørgelse og have et lavtlønsarbejde er mindst.

- Jeg synes, at man skal indrette samfundet på en måde, så der er forskel på at arbejde og ikke at arbejde. Vi har indrettet samfundet forkert, når mennesker ikke har nogen betydelig gevinst ved at arbejde frem for at lade være, siger Løkke.

Lars Løkke Rasmussen sætter dog ikke et konkret tal på, hvor stor gevinsten skal være, men understreger blot, at det i dag er for svært at tjene nok, til at det kan betale sig.

- Det skal kunne betale sig noget mere, end det kan i dag, siger Løkke.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen kan det være svært at få danskerne i arbejde, når gevinsten ved at arbejde - frem for at modtage kontanthjælp - ikke er større.

På distributionscentret i Greve er en stor del af de ansatte udlændinge, men centrets chef, Henning Lykke, ønsker ikke at gå ind i debatten om, hvorvidt det er svært at finde danskere, der er villige til at trække i arbejdstøjet.

- Vi vil bare gerne vise de positive erfaringer, vi har med at integrere udenlandsk arbejdskraft, lyder det fra Henning Lykke.

Lars Løkke Rasmussen mener dog ikke, at virksomhedens positive erfaringer med ansatte fra udlandet udelukkende er et tegn på, at alt kører, som det skal.

- Ikke et ondt ord om de ansatte her - de er dygtige og engagerede - men det er alligevel lidt paradoksalt, at det er nødvendigt at rekruttere så målrettet fra Østeuropa, når vi samtidig har ledige danskere gående rundt, lyder det fra Løkke.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip