Løkke hævede erhvervsskat 90 gange på ét år

90 gange hævede VK-regeringen skatter og afgifter for danske selskaber i løbet af det første år, Lars Løkke Rasmussen (V) var statsminister. Det skriver metroXpress.

I alt lyder den samlede regning for erhvervslivet på 22 milliarder kroner om året. Det viser tal fra Skatteministeriet.

- Det har været dyrt for Danmark og dansk erhvervsliv at have Løkke som statsminister, lyder reaktionen fra Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke

- Han må svare på, om det var en fejl, at han hævede så mange afgifter. Det er jo egentlig ret kort tid efter hans statsministertid, at han fortryder, hvad han har gjort, siger han til metroXpress.

Lars Løkke Rasmussen har ikke selv ønsket at besvare metroXpress' spørgsmål, men Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, siger:

- Vi lavede en fuldt finansieret nedsættelse af skatten på arbejde i 2009. Vi efterkom et stærkt ønske fra erhvervslivet om at sænke skatten på arbejde, og det blev finansieret blandt andet ved nogle afgifter, som også erhvervslivet skulle betale.

Det ændrer dog ikke på, at der i dag er brug for at lette byrderne for virksomhederne, understreger Torsten Schack Pedersen - og der har regeringen gjort det stik modsatte, mener han.

Ifølge økonomiprofessor Bo Sandemann Rasmussen fra Aarhus Universitet skal man tage tallene fra Skatteministeriet med et gran salt. Det er nemlig kun skatte- og afgiftsstigninger, der er med i opgørelsen - ikke lettelser.

- Det er lidt et røgslør. Det er en del af en samlet pakke, hvor der er givet lige så mange skattelettelser, som der er stigninger, siger økonomiprofessoren.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip