Løkke kalder debat om offentligt ansatte »helt skæv«

03/10/2013 17:43

BNB

Nyheder
Spørgsmålet er torsdag blevet vendt og drejet adskillige gange undervejs i Folketingets åbningsdebat, men ifølge Venstres leder, Lars Løkke Rasmussen (S), er debatten helt skæv, da ingen kender det reelle svar. Hverken i regeringen eller i oppositionen.»For mig giver det ikke rigtigt nogen mening at stå og garantere præcis, hvor mange offentligt ansatte, der er i Danmark om syv år. Det har regeringen ikke noget tal på, og det har jeg heller ikke noget tal på, for det kan man ikke sige præcis. Det afhænger jo af de tusindvis af beslutninger, der træffes derude,« siger Venstre-lederen.Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby (V) påpegede undervejs i debatten, at der sidste år under den nuværende regering blev 9.100 færre offentligt ansatte, mens regeringen forsøger at få Venstre til at svare på, hvor mange færre offentligt ansatte, der vil være, hvis Venstres planer om nulvækst i det offentlige bliver gennemført.Løkke mener, at debatten er kørt af sporet.»Den her fokusering på præcis, hvor mange offentligt ansatte, der skal være i Danmark om syv år, det er helt skævt,« siger Løkke og kommer med et eksempel på, hvorfor man ikke kan forudsige antallet.»Hvis vi for eksempel ved lov vedtog, at vi ikke vil have privat ambulancetjeneste mere i Danmark, så skulle vi i morgen flytte alle Falck-redderne ind og gøre dem til offentligt ansatte. Så ville vi have flere offentligt ansatte, men ville vi have et bedre Danmark?« spørger Løkke.Ifølge en undersøgelse, som AE-rådet har lavet for Ugebrevet A4 forud for åbningsdebatten, vil der være 24.200 færre offentligt ansatte i 2020, hvis man gennemfører nulvækst de næste syv år.

Mest læste i dag

Spørgsmålet er torsdag blevet vendt og drejet adskillige gange undervejs i Folketingets åbningsdebat, men ifølge Venstres leder, Lars Løkke Rasmussen (S), er debatten helt skæv, da ingen kender det reelle svar. Hverken i regeringen eller i oppositionen.

»For mig giver det ikke rigtigt nogen mening at stå og garantere præcis, hvor mange offentligt ansatte, der er i Danmark om syv år. Det har regeringen ikke noget tal på, og det har jeg heller ikke noget tal på, for det kan man ikke sige præcis. Det afhænger jo af de tusindvis af beslutninger, der træffes derude,« siger Venstre-lederen.

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby (V) påpegede undervejs i debatten, at der sidste år under den nuværende regering blev 9.100 færre offentligt ansatte, mens regeringen forsøger at få Venstre til at svare på, hvor mange færre offentligt ansatte, der vil være, hvis Venstres planer om nulvækst i det offentlige bliver gennemført.

Løkke mener, at debatten er kørt af sporet.

»Den her fokusering på præcis, hvor mange offentligt ansatte, der skal være i Danmark om syv år, det er helt skævt,« siger Løkke og kommer med et eksempel på, hvorfor man ikke kan forudsige antallet.

»Hvis vi for eksempel ved lov vedtog, at vi ikke vil have privat ambulancetjeneste mere i Danmark, så skulle vi i morgen flytte alle Falck-redderne ind og gøre dem til offentligt ansatte. Så ville vi have flere offentligt ansatte, men ville vi have et bedre Danmark?« spørger Løkke.

Ifølge en undersøgelse, som AE-rådet har lavet for Ugebrevet A4 forud for åbningsdebatten, vil der være 24.200 færre offentligt ansatte i 2020, hvis man gennemfører nulvækst de næste syv år.