Løkke: Kort arbejdsophold skal ikke udløse børnecheck

»Regeringen vil rulle optjeningsprincippet bag »børnechecken« tilbage. Dårlig idé. Det kan ikke være rigtigt, at et kort arbejdsophold i Danmark skal udløse en check betalt af danske skatteydere,« skriver Venstre-formanden på sin Facebook.

Siden 2010 har der i Danmark været regler om et optjeningsprincip for at modtage børnechecken. Reglerne omfattede også EU-borgere, men efter to domme ved EU-Domstolen i 2011 og 2013 har EU-Kommissionen fastslået, at Danmark må ændre reglerne på området.

Men hvis Løkke mener, det er en dårlig ide, så er Venstre-formanden mere end velkommen til at komme med forslag til, hvordan man kan gøre det anderledes, lyder meldingen fra Socialdemokraternes skatteordfører, Thomas Jensen (S).

»Jeg vil opfordre Lars Løkke Rasmussen til at komme ud af hængekøjen og væk fra Facebook-tasterne og komme med nogle konkrete forslag til, hvordan han vil løse det her problem. Løkke må komme ud og fortælle, hvad der er Venstres politik på det her område,« siger han.

Ifølge Thomas Jensen bliver Danmark »simpelthen nødt til at gå ind og sørge for, at dansk retspraksis kommer i overensstemmelse med de regler, der er på området«.

Han understreger, at ændringen »blot« drejer sig om børne-ungeydelsen og børnebidraget, hvilket betyder en ekstraudgift på omkring 15 millioner kroner om året fra næste år og frem.

»Det skal ses i forhold til, at vi til danske statsborgere bruger 17 milliarder kroner på børne-ungeydelsen hver eneste år,« siger han.

 

Dagens Gossip