Løkke lover bredt samarbejde efter valget

Skal man tro Danmarks kommende statsminister, Lars Løkke Rasmussen, så bliver der ikke tale om blokpolitik med ham ved roret.

Tværtimod vil en kommende Venstre-ledet regering bestræbe sig på at samarbejde hen over midten.

Det siger Lars Løkke Rasmussen i sin første tale, efter at blå blok har erobret flertallet ved valget.

- Det skal bedre kunne betale sig arbejde. Vi skal have tusinder ud af passiv forsørgelse og ind på arbejdsmarkedet. Vi skal fastholde den danske model, så vi ikke bliver truet af social dumping.

- Det kalder på et bredt samarbejde her på Christiansborg. Det vil Venstre gerne stille sig i spidsen for. Men det kræver også samarbejde ud over Christiansborgs grænser.

- Det er derfor, at vi skal indkalde til trepartsforhandlinger, hvis vi kan danne en ny regering, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Nu må vi se, om jeg bliver statsminister, siger Lars Løkke Rasmussen og bliver omgående spurgt til, hvorfor han er usikker på, om han bliver statsminister for de borgerlige partier.

- Jeg forsøger at forholde mig ydmygt til det resultat, der ligger her til aften.

Han uddelte samtidig roser til Helle Thorning-Schmidt, som tabte valget og trak sig som formand for Socialdemokraterne.

- Jeg vil gerne rette en tak til statsministeren Helle Thorning-Schmidt. Hun ringede til mig for en times siden og sagde: Tillykke, nu tager du den herfra. Det gør jeg gerne, for det er ikke et dårligt tidspunkt at tage den fra.

- Vi må give statsministeren, at der de seneste tre et halvt år er lavet meget hen over midten af dansk politik. Det har hun og vi ære af, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip