Løkke og Thorning roser Barfoed: Han holder ord

En sympatisk og ordentlig politiker, som tager ansvar og kan indgå aftaler i fortrolighed.

Sådan lyder karakteristikken fra politikere i både rød og blå blok af Lars Barfoed, efter Barfoed onsdag aften meddelte, at han går af som formand for De Konservative og i stedet overlader posten til Viborgs borgmester Søren Pape Poulsen.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, takker i en kommentar på Facebook den afgåede konservative leder, Lars Barfoed, for samarbejdet:

- Tak til Lars Barfoed for mange års godt samarbejde - og specielt godt og fortroligt samarbejde i min statsministertid, hvor vi i en vanskelig parlamentarisk situation fik gennemført de efterløn-, dagpenge- og skattereformer, som lagde fundamentet under dansk økonomi, skriver han.

Samtidig ser han frem til at samarbejde med De Konservatives nye leder.

- Glæder mig til samarbejdet med Søren Pape Poulsen, som jeg her til aften har lykønsket med hans nye lederposition, skriver Lars Løkke Rasmussen på Facebook.

Også fra den anden side af folketingssalen er der pæne ord til Lars Barfoed efter hans afgang. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) siger i en skriftlig kommentar:

- Jeg har gennem flere år haft et tæt og fortroligt samarbejde med Lars Barfoed. Det har jeg trods vores politiske uenigheder sat stor pris på.

- Jeg kender ham som en vellidt, respekteret og sympatisk politiker med et stort personligt engagement. Jeg ser frem til samarbejdet med Søren Pape som ny politisk leder for De Konservative, siger Helle Thorning-Schmidt.

Under Lars Barfoed har De Konservative ellers både i forbindelse med folkeskolereformen og senest fjernelsen af brændeafgiften fremkaldt eder og forbandelser fra de øvrige partier i Folketinget.

Barfoeds ufravigelige standpunkter som leder af Folketingets mindste parti om eksempelvis længden af børns skoledag har trukket forhandlingerne i unødigt langdrag og truet med at blokere for reformer, som et bredt flertal ellers står bag, har kritikken lydt.

De knubbede ord er dog gemt væk, efter Barfoeds overraskende udmelding onsdag aften.

I en pressemeddelelse skriver SF's formand, Pia Olsen Dyhr:

- Lars er en gennemgående sympatisk og ordentlig politiker, som man kan lave aftaler med. Det oplevede jeg ikke mindst, da han var transportminister, hvor SF for første gang nogensinde kom med i et større trafikforlig, som også blev grønt.

Hun håber, at De Konservative vil følge den grønne linje, som Lars Barfoed har lagt.

- Lars er jo en af de eneste borgerlige partiledere – måske den eneste – der faktisk går op i klima og miljøet, og De Konservative er blandt andet med i klimaaftalen. Jeg håber, De Konservative bliver på den grønne sti, skriver Pia Olsen Dyhr i pressemeddelelsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip