Løkke overlever skæbnemøde: Fortsætter som V-formand

Hovedbestyrelsen bakker op om Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen som formand og næstformand i Venstre, oplyser Claus Hjort Frederiksen efter et cirka syv timer langt møde tirsdag aften.

- En enig hovedbestyrelse har bakket op om Kristian Jensen og Lars Løkke i deres formandskab. Nu går vi i gang med det politiske arbejde, fordi nu er strategien og kursen lagt, siger Venstres Claus Hjort Frederiksen.

Der bliver dermed ikke noget ekstraordinært landsmøde i partiet, oplyser Hjort. En tredjedel af deltagerne kunne ellers fremtvinge et ekstraordinært landsmøde, men det blev altså ikke til noget.

Dermed blev konklusionen på mødet også en anden en den flere medier havde spået i løbet af dagen, nemlig at Løkke mødte op til mødet for at trække sig som formand.

Forud for mødet var gået en dag, hvor krisen i Venstre var det helt store debatemne internt i Venstre.

Blandt andet havde flere medlemmer af folketingsgruppen meldt ud, at de ikke kunne bakke op om Løkke, ligesom også flere kommuneforeningsformænd havde udtrykt ønske om, at Løkke ville trække sig tilbage.

Mødet i hovedbestyrelsen var blevet til på foranledning af netop Lars Løkke Rasmussen, der efter vælgerlussingen ved valget til EU-Parlamentet påtog sig ansvaret for nederlaget, hvor partiet blot fik to mandater.

Han lagde op til, at partiets fremtid - og dermed også hans egen rolle som formand - skulle diskuteres på mødet, hvilket det altså også blev i det, der udviklede sig til en helaftensforestilling.

Afslutningen på mødet blev at Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen fortsætter parløbet med ledelsen i partiet med en aftale om, hvordan ledelsen af partiet skal være fremadrettet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip