Løkke rejste for 770.000 kroner

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen (V) har på 15 rejser fløjet for i alt 770.000 kroner. Det viser en aktindsigt, som TV2 har fået.

Rejserne har Lars Løkke Rasmussen foretaget i sin egenskab af formand for klima- og vækstorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI), der modtager 90 millioner kroner i udviklingsbistand fra Danmark.

Ekstra Bladet kunne for nylig berette, at Lars Løkke Rasmussen har brugt knap 24.000 kroner per rejsedag som formand for Global Green Growth Institute.

Den nye aktindsigt, som TV2 har fået, viser, at tallene dækker over udgifter på 140.799 dollars til flyrejser, hvilket svarer til cirka 770.000 danske kroner. Det svarer til i gennemsnit 51.000 kroner for en tur-retur billet.

Medie: Løkke brugte over 74.000 kroner per rejse

Lars Løkke Rasmussen siger, at reglerne nu er ændret, så han rejser på Business Class i stedet for første klasse.

»Da jeg blev tilbudt det her ulønnede job, blev jeg stillet i udsigt, at det var ti arbejdsdage om året. Jeg har nu brugt 49 rejsedage, og dem har jeg brugt på at justere vores organisation, blandt andet med den konsekvens, at jeg ikke flyver på første klasse, men på Business Class, fuldstændig ligesom en dansk minister,« siger Lars Løkke Rasmussen til TV2.

Udover udgifter til flyrejser har Lars Løkke Rasmussen ifølge TV2 haft udgifter til blandt andet overnatninger for 26.110 dollars samt øvrige transportudgifter for 16.629 dollars samt flere andre poster. I alt løber hans rejseudgifter op i 190.722 dollars for 49 rejsedage. Det svarer til lidt over en million danske kroner.

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) siger i en kommentar til EkstraBladet, at han har fået en orientering om sagen, og at det er op til direktion og bestyrelsesformand i Global Green Growth Institute at afgøre, om der skal ske mere i sagen.

»Vi har et stort ansvar for at bruge vores udviklingsbistand bedst muligt. Det er derfor godt, at bestyrelsesformanden og ledelsen i GGGI har besluttet i august at ændre rejsereglerne, fordi rejserne tydeligvis var for dyre,« siger Christian Friis Bach til Ekstra Bladet.

 

Dagens Gossip