Løkke står ved forklaring i skattesag

Det understreger den tidligere statsminister, efter en anonym brevskriver har sendt et brev til kommissionen, hvor han eller hun angiveligt mener at kunne bevise, at politikere fra Venstre løjet om, at de ikke forsøgte at påvirke Helle Thorning-Schmidt (S) og Stephen Kinnocks skattesag.

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) advokat har taget initiativ til, at alle vidner i skattesagen bør få adgang til brevets indhold, men det har kommissionen tirsdag afvist, og det skaber en absurd situation, siger Løkke.

»Vi er i den lidt absurde situation, at min bisidder for eksempel kender brevet, mens jeg ikke aner, hvad der står i det. Jeg kan bare ganske kort sige, at jeg står ved de svar, jeg har givet i Skattesagskommissionen, og jeg har egentlig ikke mere at tilføje i den sag,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Spørgsmål: Kan du sige, at hverken du, Troels Lund Poulsen eller Peter Christensen (V) havde interesse i, at Kinnocks skattesag endte anderledes, end den gjorde?

»Jeg kan i det hele henholde mig til de svar, jeg har givet i Skattesagskommissionen, og jeg har ikke mere at tilføje, bare fordi der nu pludselig kommer et anonymt brev, hvor jeg ikke ved, hvad der står i,« siger han.

Københavns Politi har offentligt opfordret brevskriveren til at henvende sig til politiet, ligesom politiet selv forsøger at finde frem til vedkommende.

Det er omkring to uger siden, at kommissionen modtog brevet fra den anonyme afsender. Det fik Skattesagskommissionen til at udsætte de sidste afhøringer, der var planlagt.

I forbindelse med beslutningen om at udsætte afhøringerne oplyste kommissionen på sin hjemmeside:

»Da brevet er anonymt, er det ikke muligt at tage stilling til dets autenticitet. Vi finder imidlertid, at de i brevet fremsatte påstande – såfremt de er korrekte i afgørende grad vil kunne ændre forståelsen både af den sag, der verserer ved politiet, og af flere af de forhold, som er omfattet af kommissionens kommissorium, og som kommissionen hidtil har foranstaltet bevisførelse om«.

 

Dagens Gossip