Løkke: Vi har skiftet standpunkter, ikke holdninger

24/05/2013 22:02

BNB

Nyheder
Det er nogle af de områder, hvor Venstre har skiftet holdning i løbet af de seneste år, noget der får de Konservative og Dansk Folkeparti til at anklage partiet for zigzag-kurs.Men partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) mener ikke, at kritikken holder. Til TV 2 forklarer han, at Venstre har skiftet standpunkter, ikke holdninger.»Der er kæmpe stor forskel,« understreger han, uden at ville komme nærmere ind på, hvad forskellen består i.Formanden for Dansk Sprognævn, Jørn Lund, bekræfter over for tv2.dk, at der rent faktisk er forskel på at skifte holdning og skifte standpunkt.»Standpunkt er noget, man aktuelt har som synspunkt. Bemærk ordet punkt i begge ord. En holdning er det, der ligger bagved. Det ene er mere abstrakt end det andet. En holdning er den sammenhængende række af værdier, der ligger bag hvert standpunkt,« siger Jørn Lund.Når det gælder dobbelt statsborgerskab er der ifølge partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF) dog ingen tvivl om, at Venstre har skiftet holdning. Tidligere var partiet imod, nu er det for.»Venstre har - ligesom regeringspartierne - helt markant ændret politik siden folketingsvalget. Problemet er, at en del vælgere får et billede af, at det er ligegyldigt, hvad politikere siger, for de mener nok noget andet om 14 dage,« siger DF-formanden til Politiken.

Mest læste i dag

Det er nogle af de områder, hvor Venstre har skiftet holdning i løbet af de seneste år, noget der får de Konservative og Dansk Folkeparti til at anklage partiet for zigzag-kurs.

Men partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) mener ikke, at kritikken holder. Til TV 2 forklarer han, at Venstre har skiftet standpunkter, ikke holdninger.

»Der er kæmpe stor forskel,« understreger han, uden at ville komme nærmere ind på, hvad forskellen består i.

Formanden for Dansk Sprognævn, Jørn Lund, bekræfter over for tv2.dk, at der rent faktisk er forskel på at skifte holdning og skifte standpunkt.

»Standpunkt er noget, man aktuelt har som synspunkt. Bemærk ordet punkt i begge ord. En holdning er det, der ligger bagved. Det ene er mere abstrakt end det andet. En holdning er den sammenhængende række af værdier, der ligger bag hvert standpunkt,« siger Jørn Lund.

Når det gælder dobbelt statsborgerskab er der ifølge partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF) dog ingen tvivl om, at Venstre har skiftet holdning. Tidligere var partiet imod, nu er det for.

»Venstre har - ligesom regeringspartierne - helt markant ændret politik siden folketingsvalget. Problemet er, at en del vælgere får et billede af, at det er ligegyldigt, hvad politikere siger, for de mener nok noget andet om 14 dage,« siger DF-formanden til Politiken.