Løkke vil frede erhvervslivet frem til valg

Danske virksomheder skal have udstedt en klokkeklar garanti mod, at der indføres nye skatter og afgifter de kommende 30 måneder frem til det næste folketingsvalg.

Sådan lyder kravet fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, der for første gang formulerer sit partis hovedprioriteter forud for de kommende forhandlinger om en vækstpakke, der skal styrke konkurrenceevnen i dansk erhvervsliv, skriver Politiken.

- Hvis der skal være perspektiv i sådan en pakke, er vi nødt til at koble den med et parlamentarisk håndslag på at frede dansk erhvervsliv resten af valgperioden, siger Lars Løkke Rasmussen til Politiken.

- Der findes ikke de milliarder, som kan løse alting med et fingerknips i foråret 2013. Derfor er der brug for en forpligtelse, når man forlader mødelokalet, lyder det fra V-formanden.

Han harcelerer kraftigt mod, at regeringen ifølge ham skiftevis fylder på og fjerner byrder fra erhvervslivet.

- Vi er nødt til at få den zigzagkurs adresseret i dette forløb. Det må ikke gentage sig, at der kommer nye byrder på igen, når regeringen skal lave finanslov med Enhedslisten. Så får pakken ikke den effekt, den skal have, siger Lars Løkke Rasmussen.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) vil ikke stille sig i vejen for ønsket om tryghed hos virksomhederne:

- Den hånd har statsministeren jo allerede rakt frem. Der skal være den stabilitet, at der ikke bliver indført nye skatter og afgifter, som belaster erhvervene.

- Jeg er klar til at diskutere formuleringer - det skal ikke komme an på det, siger Margrethe Vestager.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip