Løkke vil ikke pege fingre ad Jyllands-Posten

Inger Støjbergs kritik af Morgenavisen Jyllands-Posten efter angrebet på Charlie Hebdo står tilsyneladende for egen regning.

Venstres politiske ordfører får i hvert fald ingen opbakning fra sin partiformand, Lars Løkke Rasmussen, efter at hun i sidste uge udtrykte skuffelse over, at avisen ikke ville trykke flere Muhammed-tegninger lige foreløbig.

Efter Folketingets spørgetime blev Lars Løkke Rasmussen af Jyllands-Postens web-tv konfronteret med Inger Støjbergs holdning.

Og uden direkte at komme ind på hendes udtalelser gjorde han klart, at han ikke har noget at udsætte på Jyllands-Postens dispositioner.

- Jyllands-Posten har meget flot været med i forreste række. Jeg redigerer ikke Jyllands-Posten, jeg redigerer ikke nogen aviser.

- Det gør indtryk på mig, at han (Jyllands-Postens chefredaktør Jørn Mikkelsen, red.) selv åbent, modent og ærligt siger, at der også indgår nogle sikkerhedsovervejelser i den måde, som Jyllands-Posten er blevet redigeret på.

- Det skal vi ikke bruge til at pege fingre mod Jyllands-Posten, siger Lars Løkke Rasmussen i et interview, der er lagt ud på jp.dk.

Både Politiken, Berlingske og Information trykte dagen efter massakren på Charlie Hebdos redaktion i Paris forsider og tegninger fra det franske satiriske magasin, der blandt andet afbildede profeten Muhammed.

Jyllands-Posten valgte bevidst at lade være, og det kastede følgende kommentar af sig fra Inger Støjberg:

- Jyllands-Posten har lige siden Muhammed-krisen været et ikon for ytringsfriheden i Danmark. Desværre ser det ud som om, at de har givet op, sagde hun til Politiken.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip