Løkke vil skærpe reglerne for rejser til Syrien

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, brugte tirsdagens spørgetime i Folketinget til at tale for en skærpet indsats over for radikalisering.

Samtidig ønsker Venstre ligesom Liberal Alliance, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) nu inddrager partilederne i forhandlinger om initiativer efter terrorangrebene i Frankrig i sidste uge.

Ud over flere penge til Politiets Efterretningstjeneste, PET, ønsker Venstre at forhindre unge i at rejse til eksempelvis Syrien og Irak for at kæmpe for Islamisk Stat.

- Vi foreslår konkret, at man skal have en forudgående tilladelse til udrejse, før man rejser til eksempelvis Syrien. Hvis man ikke kan godtgøre formålet med rejsen, så skal man kunne straffes, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han peger på, at eksempelvis nødhjælpsarbejdere eller journalister kan have et fornuftigt formål med rejsen og dermed kan få tilladelse til at rejse ud.

Men i dag er der alt for mange unge muslimer, som rejser ud for at deltage i Syrien, mener Løkke. Han fremhæver, at 110 unge er rejst ud, omkring 50 er vendt hjem, men ingen af dem har mistet passet, som, regeringen ellers har lagt op til skal, være konsekvensen.

- Vi er i en ekstrem situation, og derfor foreslår vi ekstraordinære tiltag. Det håber jeg, at regeringen vil bakke op om, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt lover, at partilederne vil bliver inddraget og både få oplysninger om trusselsbilledet og de ønsker, som blandt andre PET måtte have til nye værktøjer.

Samtidig er regeringen åben for at se på Venstres forslag om at indføre et krav om forudgående tilladelse før udrejse til eksempelvis Syrien:

- Det er ikke tid til at lukke døre, men holde dem åbne. Så vi er parate til at se på, om forslaget kan lade sig gøre, og om det kan gennemføres uden at begrænse mange menneskers frihed til at rejse derhen, hvor de ønsker, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun fastslår samtidig, at grunden til, at ingen unge har mistet passet som følge af rejser til Syrien, er, at regeringen endnu ikke har fået vedtaget den nødvendige lovgivning.

- Det, håber jeg, snart vil ske, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip