Løndebat: Togførere bliver mobbet

Årsagen er mandagens mediestorm om, at togførere hos DSB tjener knap 40.000 kroner om måneden, skriver metroXpress.

Det viste sig imidlertid hurtigt, at startlønnen for en nyuddannet togfører ligger på 24.000 kroner, og selv med genetillæg og pension er der langt til de 40.000 kroner.

- De mange bemærkninger, mediestormen har afstedkommet, gør, at arbejdsmiljøet er blevet presset til det yderste. Togførerne og deres kolleger føler sig frustrerede og udsatte, siger en togfører:

- Togpersonalet er meget frustrerede over, at DSB's ledelse ikke bakker dem op, men er med til at bære brænde til bålet.

Togførere har for eksempel oplevet at stå på en station og vente på det tog, de skal gøre tjeneste i, blot for at blive mødt med kommentarer som: 'Hvorfor står I bare her? I skal arbejde for jeres høje løn!', fortæller en anden togfører.

Han forklarer, at togførerne mange gange dagligt skal stå model til bemærkninger om, hvordan deres løn og arbejdsopgaver ikke hænger sammen.

- Heldigvis har vi hinanden. Vi snakker meget om, hvordan vi kan håndtere de her situationer. For det er helt vildt hårdt, siger han og insisterer på at dele en positiv historie også:

- En togfører solgte en øl til en mand, og manden blev helt overrasket over, at den ikke kostede 35 kroner, som han havde læst. Det gav anledning til en fin snak om, at man ikke skal tro på alt, hvad man læser.

 

 

Dagens Gossip