Løntilskud til svage elevers praktikpladser forsvinder

Virksomhederne har i de seneste år fået et tilskud på 30 kroner i timen for hver elev. Det tilskud er i år faldet til 14 kroner i timen, og næste år forsvinder det.

Ifølge formanden for Uddannelsesforbundet, Hanne Pontoppidan, vil det ramme en elevgruppe, som i forvejen tilhører uddannelsessystemets svageste.

»Du kan være forvisset om, at det bliver et problem,« siger hun til avisen.

EGU er målrettet unge, som ikke er parate til en erhvervsuddannelse, fordi de for eksempel har et hashmisbrug, ADHD eller andre problemer: Elever, der allerede står bagerst i køen, når der fordeles praktikpladser, mener Uddannelsesforbundet.

I Erhvervsskolernes Elev-Organisation kalder formand Morten Ryom situationen »grotesk«.

Det fjernede tilskud er resultatet af en politisk aftale fra 2012, som fik støtte fra alle partier i Folketinget undtagen Liberal Alliance.

Venstres uddannelsesordfører, Peter Juel Jensen (V), erkender at have glemt eleverne:

»Da vi lavede aftalen om den styrkede uddannelsesgaranti til erhvervsuddannelserne, tror jeg, at vi overså dem«.

Også Enhedslistens undervisningsordfører, Rosa Lund (Ø) siger til Morgenavisen Jyllands-Posten, at aftalen fra 2012 ikke er god nok.

»Da vi sidste år lavede en aftale om styrket skolepraktik til erhvervsskoleeleverne, overså vi fuldstændig, at vi burde have lavet det samme for erhvervsgrunduddannelseseleverne. Jeg vil gerne indrømme, at det var en fejl,« siger hun.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) forsvarer i en skriftlig kommentar til Morgenavisen Jyllands-Posten, at den økonomiske gulerod skrottes:

»Når den særlige bonusordning for ekstra praktikpladser bliver udfaset, er det fordi effekten af den ekstra bonus til arbejdsgiverne har været aftagende«.

 

Dagens Gossip