Loft gav fortrolige oplysninger til ledende Venstre-mand

Oplysningerne blev ifølge B.dk videregivet, efter at Kristian Jensen i starten af august 2010 skrev en mail til Peter Loft. Her refererede Jensen til rygter om, at Skat København snart var færdig med at behandle den højspændte sag mod ægtefællen til den daværende oppositionsleder Helle Thorning-Schmidt (S).

Peter Loft svarede i en mail, som torsdag er blevet læst op af Skattesagskommissionen, at han godt kendte til rygterne, men at sagsbehandlingen ikke var færdig. Loft tilføjede, at Stephen Kinnock og Frode Holm, ægteparrets revisor, var blevet bedt om at komme med yderligere oplysninger.

Hvorfor skulle Kristian Jensen have at vide, at Skat København havde bedt om yderligere oplysninger, indvendte Skattesagskommissionens udspørger, advokat Lars Kjeldsen.

»Jamen, jeg mener ikke, at jeg har sagt noget, som er særlig opsigtsvækkende. Sagen er i proces,« svarede Peter Loft.

Kjeldsen spurgte så:

Men er det ikke en fortrolig oplysning, som du gav en højtstående Venstre-politiker?

»Det er nok en oplysning, som jeg ikke burde have videregivet,« lød svaret.

På spørgsmålet om Peter Loft har et tæt forhold til Kristian Jensen, svarede han:

»Temmelig. Han var min minister i seks år. Jeg kender ham godt. Men det var ikke for at give ham en eller anden fordel. Jeg orienterede bare om, at sagen var i proces.«

Kristian Jensen ønsker ikke at udtale sig om forløbet.

Torsdag indledtes den første af to afhøringsdage af den tidligere departementschef i Skatteministeriet. Skattesagskommissionen undersøger, om der sommeren 2010 foregik magtmisbrug i Skatteministeriet for at få ram på ægteparret Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock, og hvem der ulovligt lækkede parrets private skatteafgørelsen til dagbladet BT op til folketingsvalget i 2011.

Peter Loft er indtil nu tættest på at være hele sagens hovedperson. Han er den, som bedst ved, om der blev lagt pres fra Skatteministeriet på Skat København for at få ram på Thorning-Schmidt, og han er den, der bedst ved, om embedsværket var under pres fra daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V).

 

Dagens Gossip