Löfven: Danmark skal registrere flygtninge

Sveriges statsminister, Stefan Löfven, siger, at han går ud fra, at Danmark registrerer de flygtninge, som opholder sig i landet.

- Alle lande skal følge Dublin-forordningen, og det indebærer, at alle lande skal registrere flygtninge, siger han til nyhedsbureauet TT.

- Sådan har regeringen i Danmark udtalt det tidligere, og vi går ud fra, at alle lande følger de regler, som findes, påpeger Löfven.

Senere siger han, at det er "beklageligt", at det danske politi siden onsdag har opgivet at registrere de flere tusinde flygtninge, der er kommet til Danmark, og de, der har ønsket det, har fået lov til at fortsætte til Sverige.

Löfven siger, at han ikke har haft nogen kontakt med sin danske statsministerkollega, Lars Løkke Rasmussen (V), i den aktuelle sag, og at han heller ikke selv agter at henvende sig til ham.

Politiet tog selv beslutningen om at undlade registrering, men den danske statsminister har dog rost politiets indsats.

- Hvis folk ikke ønsker at indgive asylbegæring, så registrerer vi dem på navn, men vi har kun mulighed for at tilbageholde dem i en periode, lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen.

3000 er anslået ankommet til Danmark siden søndag, og af disse har 668 søgt om asyl i Danmark, ifølge Lars Løkke Rasmussen.

Justits- og migrationsminister Morgan Johansson fra de svenske socialdemokrater mener, at den store strøm gennem Danmark mod Sverige kan have noget at gøre med Danmarks politik den seneste tid.

- En forklaring på, at de (asylansøgerne red.) måske ikke ønsker at blive i Danmark, er måske den signalpolitik, som Danmark har benyttet sig af i ganske lang tid.

- Blandt andet med annoncer i libanesiske aviser, og at man siger, at man skal skære ned på ydelserne, siger han.

Han mener dog ikke, at det skal være muligt at rejse gennem lande og selv bestemme, hvor man vil bosætte sig.

- Nej, Dublin-forordningen er tydelig, du skal registreres i det første asylland.

- Sidste år sendte vi omkring 7000 personer tilbage til andre lande, siger den svenske minister.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip