Lokalformænd til Søvndal: Du burde blive

07/09/2012 15:20

Newspaq

Nyheder
Klokken lidt over halv elleve fredag formiddag trådte Villy Søvndal ind i Landstingssalen på Christiansborg og hev stikket ud for sin egen tid som formand for SF. Søvndals stop som partiformand blev mødt med overraskelse og ærgrelse i partiet - specielt i de kredse, hvor den snart tidligere formand har haft sin gang. - Jeg synes, det er vemodigt, at han nu stopper. Jeg respekterer hans beslutning og har tiltro til, at han stopper nu, fordi vi skal finde en ny formand, som kan tegne partiet frem til næste valg, siger næstformand i Koldingkredsen, Hans Holmer, til Newspaq. Villy Søvndal var opstillet i den jyske kreds fra 1984 til 2006, og den afgående formands aftryk har været store. - I SF Kolding har vi været meget stolte af at have en mand, som igennem årene har gjort meget, ikke kun for byen, men også for de svageste i vores samfund, siger Holmer. Ved det seneste folketingsvalg sidste efterår stillede Søvndal op i Københavns Storkreds. Formand i hovedstaden, Jens Mandrup Rasmussen, er trist over dagens nyhed, men imponeret over det, som Søvndal har vist: - Det er ærgerligt, for vi mister en rigtig god formand, som har gjort et rigtig godt stykke arbejde for partiet. Villy har en fantastisk evne til at tale med almindelige mennesker. At se ham på gaden i en valgkamp er imponerende, han har virkelig mennesketække, mener Mandrup Rasmussen. Også i Københavns Omegns Storkreds bliver der i dag fældet en lille tåre. - Jeg synes, Villy er en god formand, og hvis han havde ringet og spurgt mig tilråds, så havde jeg sagt, at han skulle blive. Det kan godt være, at han i sin tid lovede ikke at blive længe, men det, synes jeg, han burde, siger formand Poul Reher Jensen til Newspaq. Villy Søvndal blev valgt som formand i april 2007, hvor han afløste Holger K. Nielsen. 60-årige Søvndal fortsætter som udenrigsminister og i folketingsgruppen. Mandag skal Landsledelsen i partiet diskutere nye navne til formandsposten.

Mest læste i dag

Klokken lidt over halv elleve fredag formiddag trådte Villy Søvndal ind i Landstingssalen på Christiansborg og hev stikket ud for sin egen tid som formand for SF.

Søvndals stop som partiformand blev mødt med overraskelse og ærgrelse i partiet - specielt i de kredse, hvor den snart tidligere formand har haft sin gang.

- Jeg synes, det er vemodigt, at han nu stopper. Jeg respekterer hans beslutning og har tiltro til, at han stopper nu, fordi vi skal finde en ny formand, som kan tegne partiet frem til næste valg, siger næstformand i Koldingkredsen, Hans Holmer, til Newspaq.

Villy Søvndal var opstillet i den jyske kreds fra 1984 til 2006, og den afgående formands aftryk har været store.

- I SF Kolding har vi været meget stolte af at have en mand, som igennem årene har gjort meget, ikke kun for byen, men også for de svageste i vores samfund, siger Holmer.

Ved det seneste folketingsvalg sidste efterår stillede Søvndal op i Københavns Storkreds.

Formand i hovedstaden, Jens Mandrup Rasmussen, er trist over dagens nyhed, men imponeret over det, som Søvndal har vist:

- Det er ærgerligt, for vi mister en rigtig god formand, som har gjort et rigtig godt stykke arbejde for partiet. Villy har en fantastisk evne til at tale med almindelige mennesker. At se ham på gaden i en valgkamp er imponerende, han har virkelig mennesketække, mener Mandrup Rasmussen.

Også i Københavns Omegns Storkreds bliver der i dag fældet en lille tåre.

- Jeg synes, Villy er en god formand, og hvis han havde ringet og spurgt mig tilråds, så havde jeg sagt, at han skulle blive. Det kan godt være, at han i sin tid lovede ikke at blive længe, men det, synes jeg, han burde, siger formand Poul Reher Jensen til Newspaq.

Villy Søvndal blev valgt som formand i april 2007, hvor han afløste Holger K. Nielsen. 60-årige Søvndal fortsætter som udenrigsminister og i folketingsgruppen.

Mandag skal Landsledelsen i partiet diskutere nye navne til formandsposten.