Lommepenge er ikke skattepligtige

Dagbladet BT bringer i dag på bt.dk en historie om, at en far skulle have fået oplyst af SKAT, at hans søn angiveligt skal betale skat af sine lommepenge, som han får for at slå græs og lignende. Hertil oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse:

- Et barn, der bor hjemme, er uanset barnets alder ikke skattepligtigt af kost og logi eller af almindelige leveomkostninger, der betales af forældrene. Mindre pengebeløb - lommepenge - fra forældre til hjemmeboende børn, som hjælper til med rengøring, græsslåning og lignende almindelige huslige gøremål i familiens hjem, er ikke skattepligtige for børnene. Dette gælder dog ikke, hvis der er tale om løn for arbejde udført i forældrenes erhvervsvirksomhed, og barnet er fyldt 15 år.

De nye regler, der gælder fra 1. januar 2013, handler om at skattefritage lønindtægter, som unge under 16 år tjener ved at udføre småopgaver i privatsfæren for andre private, såsom naboer, venner og familie. Det kan for eksempel være børnepasning og hundeluftning. Disse lønindtægter har hidtil været skattepligtige for den unge.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip