Lotte Hansen: Skattesag kan ende på Tamilsags-niveau

Det vurderer politisk kommentator Lotte Hansen ifølge bt.dk.

»Hvis de har løjet om, hvorvidt de har prøvet at påvirke en afgørelse i Skat, så er det en meget meget alvorlig politisk sag. Så er vi oppe på Tamilsags-niveau, hvis det passer,« siger hun og uddyber:

»I sin grundkarakter er den her sag ekstremt alvorlig. Hvis man prøver at påvirke en afgørelse i administrationen, så bryder man tredelingsprincippet i det danske folkestyre.«

Hidtil har der i Skattesagskommissionens undersøgelse ikke været afgørende beviser for, at Venstrefolkene forsøgte at påvirke Skats afgørelse. Men det kan ændre sig med det anonyme brev, som Skattesagskommissionen tirsdag afleverede til politiet.

»Det er klart, hvis det her brev i sig selv kan sandsynliggøre, at Venstres top har forsøgt at påvirke Skats afgørelse, så er vi oppe i en helt anden kaliber, end der er noget i sagen der hidtil har vist. Der har ikke været noget i sagen, der har bevist andet end, at Venstre i deres kantinesnakke har haft en interesse for sagen ligesom alle andre politisk interesserede,« siger Lotte Hansen.

Hun vurderer, at regeringspartierne vil holde sig for gode til at bruge det anonyme brev til at skade Venstre. Alligevel kan det skade Venstrepolitikernes omdømme, at den anonyme brevskriver sår tvivl om deres troværdighed.

»Hvis det er en storm i et glas vand, så er der nogen, der har fået meget ud af at chikanere Venstre. Hvis det ikke er, så er det ekstremt problematisk for Lars Løkke, at han nu bliver inddraget i sagen, hvor han hidtil er lykkedes med at holde sig udenfor,« siger Lotte Hansen.

Indtil videre mener den politiske kommentator dog, at Lars Løkke og co. kan tage den med ro, særligt fordi kommissionsformanden har udtalt, at brevet i sig selv intet beviser.

»Det hele afhænger af, hvad de finder ud af i efterforskningen, og om de kan sandsynliggøre, at det passer. En ting er, at man har snakket om det, noget andet er at bevise, at der har været en aktiv handling. Det hele afhænger af, hvad politiet finder ud af,« siger Lotte Hansen.

 

Dagens Gossip