Lotto24 ApS politianmeldt for spam

Tre nyhedsmails til en forbruger, som ikke havde givet samtykke hertil, får nu Forbrugerombudsmanden til at politianmelde Lotto24 ApS. Lotto24 ApS er et firma, der udbyder konkurrencer på nettet for at sælge VIP-abonnementer til hjemmesiden www.lotto24.dk.

Gratis, gratis, gratis...

”Hej, i anledning af juleaften, deler vi gratis gavekort ud til en værdi af 100 kr.! Hent dit her: (link til lotto24.dk). Du deltager samtidig i konkurrencen om december måned betalt, til en værdi af 25.000 kr.! Held og lykke og glædelig jul til dig, Mvh Marianne”.

Sådan lød budskabet i en e-mail med overskriften ”Gratis juleaften hos familien”, som blev sendt ud til en forbruger den 25. december 2011. Forbrugeren havde også i oktober og i november 2011 modtaget to andre e-mails med overskrifterne ”Gratis frugt og grønt til (forbrugerens navn) og ”Tillykke (forbrugerens navn) 1. mio. kr. til dine julegaver”.

Betingelserne kan være en fælde

Lotto24 ApS sendte de 3 e-mails på baggrund af forbrugerens deltagelse i en konkurrence i september 2011, der blev udbudt af Lotto24 ApS. Forbrugeren skulle i den forbindelse indtaste sin e-mailadresse og sætte hak ved, at han accepterede betingelserne. Af betingelserne fremgik, at:

”Vinderen vil blive kontaktet direkte via e-mail, telefon, eller post” og ”Alle deltagere, der modtager en velkomstgave, får ved afslutningen af konkurrencen tilsendt en bekræftelsesmail, hvor de bliver bedt om at godkende deres informationer, således at Lotto24 kan sikre leveringen af velkomstgaven”.

Forbrugerombudsmanden mener ikke, at dette var et samtykke til, at selskabet efterfølgende måtte sende e-mails med markedsføring til forbrugeren. Derfor har han nu meldt selskabet til politiet for overtrædelse af spamforbudet i markedsføringslovens § 6, stk. 1.

Det er nu op til politiet at efterforske sagen. Overtrædelser kan straffes med bøde.

 

Dagens Gossip