Lucia di Lammermoor på Kolding Teater

Den Jyske Opera præsenterer en af Getano Donizettis mest dramatiske og berømte operaer, nemlig Lucia di Lammermoor. Den bliver opført på Kolding Teater.

Lucia er en uskyldig brik i et spil om politiske familiefejder kontrolleret af Lucias bror, Enrico. Han er fast besluttet på at manipulere hende til at give afkald på hendes trofaste elsker Edgardo til fordel for ægteskab med en mand, hun hader. Lucia er på randen af sindssyge, da brorens manipuleren begynder at ødelægge hendes opfattelse af virkeligheden.

Omgivelserne behandler hende som et barn, og hun bliver fyldt med rædsel, da hun opdager, at hun er blevet narret til at være et middel til Enricos ødelæggelse af Edgardo. Hendes hævn er brutal og hurtig med forfærdelige konsekvenser for alle.

Operaen er baseret på Walter Scotts roman The Bride of Lammermoor fra 1819. Operaen gjorde Donizetti internationalt kendt efter sin fremkomst i 1835.

Operaen bliver opført på Kolding Teater i aften klokken 19.30. Kolding Teaterforening har fået en repræsentant for Den Jyske Opera til at fortælle om forestillingen klokken 17. Introduktionen varer i cirka 50 minutter.

Billetter til forestillingen kan købes på www.billetten.dk.

 

Dagens Gossip