Luftangreb dræbte omkring 30 ved begravelse i Niger

Mellem 20 og 30 sørgende ved en begravelse i Niger blev dræbt ved et luftangreb tæt på grænsen til Nigeria, oplyser de lokale myndigheder og internationale nødhjælpsarbejder onsdag til AFP.

Meddelelsen kom samtidig med, at Nigerias militær udsendte en erklæring om, at de har dræbt over 300 militante fra den ekstremistiske gruppe Boko Haram under en stor operation, hvor 11 byer og landsbyer skulle tilbageerobres.

Kampene mod islamisterne har i stigende grad spredt sig til Cameroun, Tchad og Niger.

- Vi har også beslaglagt våben og udstyr, siger en talsmand for Nigerias forsvarsministerium.

Ingen uafhængige kilder har bekræftet oplysningerne.

Det står ikke klart, hvem der foretog luftangrebet, men det kan have været et nigeriansk fly, som har antaget, at det angreb medlemmer af Boko Haram.

Niger er involveret i en større regional operation mod den ekstremistiske nigerianske oprørsgruppe. Der er ikke nogen tegn på, at det kan være Boko Haram, som står bag luftangrebet.

- Så vidt jeg er informeret, har ingen af vore folk rapporteret om denne hændelse, der skete tirsdag, siger talsmanden for det nigerianske luftforsvar, Dele Alonge.

En nødhjælpsarbejder siger til AFP, at mellem 20 og 30 mennesker blev dræbt, mens lokale angiver, at der var 31 eller 32 dræbte og 20 sårede.

Nigerianske soldater har atter taget kontrollen over byerne Monguno og Marte i det nordøstlige Nigeria, som Boko Haram havde indtaget, oplyste militæret tidligere på ugen.

Konflikten med Boko Haram er optrappet betydeligt i løbet af det seneste år og er det vigtigste punkt i valgkampen forud for præsidentvalget i Nigeria den 28. marts.

Valget skulle have fundet sted sidste weekend, men blev udskudt på grund af militærets offensiv mod den ekstremistiske bevægelse.

Oppositionen kritiserer præsident Goodluck Jonathan for at forsøge at vinde tid i valgkampen, hvor han har tabt terræn til sin udfordrer, tidligere militærchef Muhammadu Buhari.

Cameroun og Tchad, som Boko Haram tidligere har angrebet, har lovet at bidrage med soldater til en regional styrke, der skal bekæmpe Boko Haram. Det samme gør Benin og Niger.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip