Lufthavn melder om den bedste marts nogensinde

Billund Lufthavn har haft den bedste marts nogensinde.

208.020 passagerer rejste fra Billund Lufthavn i marts måned. Aldrig tidligere har så mange benyttet lufthavnen i en marts måned. I forhold til marts 2012 er der tale om en fremgang på 3,1 procent svarende til 6.321 passagerer.

Både den tidlige påske og et koldt forår er årsagen til, at flere har rejst i marts måned i år.

- Marts måned er typisk præget af store udsving fra et år til et andet, da påsken har meget stor betydning for antal rejsende. Der er ingen tvivl om, at det kolde forår har betydet en større rejselyst mod varmere himmelstrøg, så ønsket om både sol og ski sætter sit tydelige præg på måneden, siger administrerende direktør, Kjeld Zacho Jørgensen.

Udenrigstrafikken havde 125.270 rejsende, hvilket svarer til en fremgang på 2.612 passagerer. De største ruter er fortsat Amsterdam, London og Frankfurt, og med en god fremgang især ruten til Amsterdam tyder noget på, at mange har valgt at flyve videre ud i verden på påskeferie.

Indenrigsruten til København viser et lille fald sammenlignet med året før. I alt rejste 9.005 passagerer med fly til/fra København, hvilket svarer til et fald på 1.713 passagerer.

I marts måned var der i alt 72.455 charterrejsende, hvilket svarer til en fremgang på 5.624 passagerer i forhold til marts måned 2012.

 

Dagens Gossip