Lufthavne forventer travleste sommer nogensinde

»Vi forventer, at der kommer en del mere trafik på motorvejene, herunder E45 og E20, og det begynder nok allerede fredag eftermiddag og aften, når folk, som har været på arbejde, tager af sted,« siger Jakob Riis-Petersen fra Vejdirektoratets Trafikinformationscenter, og uddyber:

»Alle retninger ud af landet vil være mærket af ferietrafikken, men det er klart, at især trafikken ned gennem landet mod Tyskland vil blive hårdest ramt. Starten på ferietrafikken går i denne weekend, og den vil blive øget i løbet af næste uge.«

I lufthavnene i Billund og København, som er danskernes foretrukne lufthavne, forventer man den travleste sommer nogensinde.

I løbet af sommeren vil Københavns Lufthavn runde 80.000 rejsende på 25 af de travleste dage, og i alt vil 6,6 millioner passagerer lande eller lette i lufthavnen i løbet af sommeren. Passagerchef Marie Louise Lotz anbefaler, at man så vidt muligt foretager sin check-in hjemmefra.

»Vi ved af erfaring, at vi har nogle af de mest travle dage, når skolernes sommerferie starter, og i forhold til en normal dag, hvor vi har cirka 70.000 passagerer, regner vi med, at vi hver dag skal have omkring 88.000 passagerer igennem systemet i de kommende dage. Derfor er det en rigtig god idé komme til tiden og benytte muligheden for selv at foretage check-in hjemmefra eller på vores maskiner i lufthavnen,« siger Marie Louise Lotz og påpeger, at lufthavnen har 99 selvbetjenings-check-in automater, hvor passagerer både kan printe boardingkort og bagage-tags.

Lufthavnsdirektøren ved jydernes foretrukne affyringsrampe, Billund Lufthavn, kommer med samme opfordring til danskerne.

»Vi regner med, at vi skal have 385.000 passagerer igennem lufthavnen i løbet af juli og forventer lige som Københavns Lufthavn, at denne her sommer kan blive den mest travle nogensinde. Alene i den kommende weekend regner vi med 40.000 passagerer, og derfor har vi selvfølgelig gearet vores vagtplan efter det, men den enkelte rejsende kan også gøre meget selv ved at komme i god tid og foretage check-in,« siger lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen.

De jyder og fynboer, der rejser mod øst for at flyve fra Kastrup, behøver ifølge A/S Storebælt ikke frygte for kø i weekenden. De såkaldte Brobizz-kunder har mulighed for at vælge alle baner i den travle tid og dermed lette presset på betalingsanlægget.

»Det betyder, at de altid kan vælge den bane med mindst ventetid og komme hurtigt og nemt gennem anlægget og videre på rejsen,« siger Jens Kjær Nielsen, chef for betalingsanlægget ved Storebælt.

Danskernes foretrukne kør-selv rejsemål er i år Italien, Tyskland og Frankrig, mens det for charterturismen er den spanske ferieø Mallorca, Tyrkiet og de græske øer.

 

Dagens Gossip