Luis Figo trækker sig fra Fifa-præsidentvalg

Den tidligere storspiller Luis Figo meddelte torsdag, at han trækker sig fra det forestående valg til præsidentposten i det internationale fodboldforbund (Fifa).

- Efter en personlig refleksion med to andre kandidater i processen, mener jeg ikke, at der er tale om et normalt valgforløb den 29. maj.

- Og da det er tilfældet, så skal man ikke regne med mig, siger skriver Luis Figo på Facebook.

Portugiseren skyder i det hele taget med skarpt mod hele det internationale fodboldsystem fra Fifa til flere af de nationale fodboldforbund og de mennesker, der står i spidsen for det hele.

- Over de seneste fire måneder har jeg ikke alene været vidne til et ønske om forandring, jeg har også oplevet flere episoder over hele verden, der bringer skam over alle de, som ønsker, at fodbolden er fri, ren og demokratisk.

- Jeg har med mine egne øjne oplevet præsidenter fra forbund, som den ene dag sammenlignede Fifa-ledere med de rene djævle, hvorefter de samme personer er gået på scenen og offentligt har sammenlignet de samme personer med selveste Jesus Christ.

- Det er ikke noget, jeg er blevet fortalt. Det er noget, jeg har oplevet med mine egne øjne, skriver Figo.

Figos beslutning kommer samme dag, som hollandske Michael van Praag valgte at trække sig som kandidat til præsidentposten.

Med Luis Figo ude af præsidentvalget, står kampen om præsidentposten nu mellem den nuværende præsident, Sepp Blatter, og Ali bin al Hussein.

Præsidentvalget i Fifa finder sted 29. maj.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip