Luk op for noget dyrt: Så meget er priserne på slik og chokolade steget i det nye år

Samtidig med at nytårsraketterne bragede over Danmark, steg afgifterne på slik og chokolade med 1,36 kroner pr. kilo. Dermed gik afgiften fra 24,61 kroner pr. kilo til 25,97 kroner pr. kilo. Afgiften gælder for slik og chokolade, hvor der er mere end 0,5 gram tilsat sukker pr. 100 gram af varens vægt. Det skriver Søndagsavisen.

Afgiftsstigningen forarger Dansk Erhverv, som mener, at man med de øgede afgifter skubber de danske forbrugere direkte i retning af den tyske eller svenske grænse for at købe billigt slik.

- Salget er faldet. Det mener vi, skyldes, at danskerne har lagt deres vaner om og køber mere på den anden side af grænsen. Der sælges også illegalt slik og chokolade i Danmark. Der har Skat foretaget en del razziaer, hvor de har afsløret et problem, siger Jacob Ravn, skattepolitisk chef i Dansk Erhverv til Søndagsavisen.

Dansk Erhverv vil skære 25 procent af slik- og chokoladeafgiften for at holde omsætningen på danske hænder.

- Det ville hjælpe med at komme grænsehandlen til livs, siger Jacob Ravn.

Spørgsmål: Men en af årsagerne til de afgifter er, at man ønsker, at danskerne spiser mindre slik og chokolade og holder sig sunde. Er det ikke en meget god idé?

- Jo, måske hvis danskerne så købte mindre slik. Men der er desværre rig mulighed for at købe slik illegalt i mange butikker eller tage over grænsen, siger Jacob Ravn.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip