Lukkeloven har ramt Udkantsdanmark hårdt

96 butikker er allerede lukket i år. Til sammenligning lukkede i gennemsnit 69 dagligvarebutikker årligt i perioden fra 2009 til 2012, skriver avisen.

Dermed har lukkeloven betydet, at der i Udkantsdanmark er blevet længere mellem indkøbsmulighederne, og at yderområderne har mistet flere lokale arbejdspladser.

Det er ellers stik imod politikernes hensigtserklæringer, siger Jørgen Møller, lektor ved Institut for Planlægning på Aalborg Universitet:

»Det er jo gået, som mange af os forudsagde. Faktisk er jeg overrasket over, hvor hårdt ramt de små købmænd, de lokale supermarkeder og tankstationerne er blevet, så politikerne har virkelig et troværdighedsproblem«.

Jørgen Møller vurderer, at konkurrencen kun vil blive endnu hårdere i de kommende år, og at man snart vil åbne for en diskussion om, hvorvidt man vil lade gigantiske supermarkeder komme til Danmark, hvilket planloven i dag forhindrer.

»Det vil sænke prisen på varerne, men også sætte pres på lønningerne, fordi man så skal hente overskuddet et andet sted fra. Jeg tror, de også kommer til Danmark, for det var forbrugerne, der fik ændret lukkeloven, og det bliver også deres behov, der dikterer den videre udvikling,« siger Jørgen Møller.

 

Dagens Gossip