Lukkeloven lægger voldsomt pres på butikker

08/10/2013 10:38

BNB

Nyheder
Det er ifølge epn.dk er spørgsmål om tid, før nogle af de store kæder må skrue ned for ambitionerne og ligefrem lukke butikker.»Vi er vidne til en kamp på kapital, hvor det gælder om at holde ud længst. Det er en stillingskrig, og ingen tør blinke først. Men det er uundgåeligt, at nogle aktører må give sig, for pengene fosser ud af kassen. På et tidspunkt vil vi se en ketchup-effekt med store tilpasninger,« siger Mogens Bjerre, lektor på CBS med speciale i detailhandel og marketing, til epn.dk.Åbningstiderne er i gennemsnit udvidet med 10-15 pct., og det er kostbart for butikkerne. Ofte er det 50 procent dyrere at holde åbent om søndagen, og det koster ligeledes ekstra at bemande forretningerne om aftenen.»Min vurdering er, at omkostningerne i nogle kæder kan være øget med 1,5-2 procent. Vi er tæt på et milliardbeløb, og det er meget i dagligvarebranchen, hvor marginalerne er små,« siger Mogens Bjerre.Det store problem er ifølge epn.dk, at kunderne ikke bruger flere penge, selvom de har flere timer til at handle. Kæderne presser leverandørerne for at få lavere priser, men regningen kan ende hos forbrugerne.»Indtil videre holder konkurrencen priserne i ro, men i sidste ende er det forbrugerne, som kan komme til at betale,« siger Mogens Bjerre til epn.dk.

Mest læste i dag

Det er ifølge epn.dk er spørgsmål om tid, før nogle af de store kæder må skrue ned for ambitionerne og ligefrem lukke butikker.

»Vi er vidne til en kamp på kapital, hvor det gælder om at holde ud længst. Det er en stillingskrig, og ingen tør blinke først. Men det er uundgåeligt, at nogle aktører må give sig, for pengene fosser ud af kassen. På et tidspunkt vil vi se en ketchup-effekt med store tilpasninger,« siger Mogens Bjerre, lektor på CBS med speciale i detailhandel og marketing, til epn.dk.

Åbningstiderne er i gennemsnit udvidet med 10-15 pct., og det er kostbart for butikkerne. Ofte er det 50 procent dyrere at holde åbent om søndagen, og det koster ligeledes ekstra at bemande forretningerne om aftenen.

»Min vurdering er, at omkostningerne i nogle kæder kan være øget med 1,5-2 procent. Vi er tæt på et milliardbeløb, og det er meget i dagligvarebranchen, hvor marginalerne er små,« siger Mogens Bjerre.

Det store problem er ifølge epn.dk, at kunderne ikke bruger flere penge, selvom de har flere timer til at handle. Kæderne presser leverandørerne for at få lavere priser, men regningen kan ende hos forbrugerne.

»Indtil videre holder konkurrencen priserne i ro, men i sidste ende er det forbrugerne, som kan komme til at betale,« siger Mogens Bjerre til epn.dk.