Luksus-hjælperytter skifter til Team Sky

Baskerens nuværende holds lukker, da hovedsponsoren Euskaltel har valgt at trække sig fra cykelsport ved udgangen af denne sæson. Den spanske Formel 1-kører Fernando Alonso har ligget i dialog om at overtage holdet (Euskaltel, red.), men forhandlingerne brød sammen for nylig.

Det er imidlertid ikke holdets manglende fremtid, der har fået Nieve til at søge nye arbejdsgange. Beslutningen var allerede taget før sponsorstoppet, og Alonso kom ind i billedet.

Nieve har afsløret, at han er klar til at påtage sig rollen som hjælperytter, efter han har været toneangivende i de store Grand Tours i sine fem sæsoner for baskerholdet:

- Jeg er helt med på, at jeg skal arbejde for andre holdkammerater, og at det her (Sky, red.) er et hold, hvor jeg kan bidrage med reel støtte i bjergene. Jeg ved, at jeg kommer til et hold, hvor jeg skal køre på en helt anden måde.

Klatreren udtrykker dog stor begejstring for udsigterne til sin nye rolle:

- Jeg tror, dette skifte vil passe mig rigtig godt. Det er verdens bedste hold (Sky, red.), og jeg tror, at jeg kan forbedre mig som cykelrytter. 

 

Dagens Gossip