Lumre toner: Sådan bliver vejret i weekenden

24/05/2013 11:43

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Danmark får både solskin og regnvejr i weekenden. Men bygerne bliver af de mere lummervarme slags, så dråberne føles mere behagelige end onsdagens piskende koldregn, som druknede landet i store vandmængder.

Sådan lyder prognoserne fredag morgen fra Danmarks Meteorologiske Institut, der kan melde om en omgang omskifteligt vejr i weekenden.

- Det bliver lidt blandet som så ofte her i Danmark. Det er lidt kompliceret, for der sker mange ting hen over weekenden, siger vagtchef ved DMI's vejrtjeneste Jørn Thomsen.

- Fredag bliver en rigtig pæn dag. Det holder stort set tørt, og vi får en hel del sol med temperaturer på 15-16-17 grader og ikke særligt meget vind. Så en rigtig pæn fredag, tilføjer han.

Men solskinnet holder ikke ved.

- Så får vi et regnvejr, der kommer ind fredag aften over Bornholm, og det breder sig til resten af landet om natten. Det regnvejr skal vi trækkes med lørdag morgen og formiddag, siger Jørn Thomsen.

Det halvtrælse vejr ser dog ud til blive pænere i løbet af lørdagen. Solens stråler får magt til at bryde gennem skydækket, og det begynder at ligne opholdsvejr rundt omkring. Især i Nordjylland og Nordsjælland.

- Ja, der er håb forude. Regnen afløses nordfra af en vejrforbedring med lidt sol, siger DMI-meteorologen om lørdagsvejret.

- Det er en forholdsvis varm og fugtig luft, så temperaturerne kan godt stige op til 16-18 grader. Lokalt måske helt op til 20 grader. Så en fugtig og faktisk ret lun lørdag, tilføjer Jørn Thomsen.

Han beskriver lørdagens solskin som "ikke knivskarpt, men mere sløret".

Natten til søndag ændrer vejrbilledet sig igen.

- Vi har nye regnvejr om søndagen, ikke hele dagen, men med perioder med regn og skyer. Og lavere temperaturer. Typisk 15 grader. Det er ikke så lummervarmt som om lørdagen, siger Jørn Thomsen.

Regnen fredag og lørdag bliver en anderledes lun oplevelse end den kolde regntype, som skyllede ned over Danmark onsdag.

- Det føles klart mere behageligt, når det regner, siger DMI-meteorologen.

/ritzau/