Lun weekend med bulder og brag

»Fredag bliver ganske hæderlig. Det bliver en dag med nogen eller en del sol. I Jylland må vi dog indrømme, at der kan forekomme regn,« siger vagthavende meteorolog Lars Henriksen fra DMI.

Regnbygerne vil så småt samle sig over større dele af landet, når vi nærmer os midnat og natten til lørdag.

»Lørdag blive en god mellemting mellem fredag og søndag. Ustadig med regnbyger og nogen sol,« forklarer Lars Henriksen.

»Kigger vi mod søndag, kan vi se, at det bliver den absolut varmeste dag. Det bliver en dag med høj luftfugtighed og temperaturer op over 30 grader på Sjælland og Fyn, mens Jylland vil opleve temperaturer omkring 24 grader. Under alle omstændigheder vil der nok være mange, der vil mene, at det slet ikke er til at holde ud,« siger han.

Regnestykket søndag er enkelt. Høje temperaturer kombineret med høj luftfugtighed er lig med kraftige tordenbyger med bulder og brag. Ifølge Lars Henriksen skulle der derfor være gode muligheder for at nyde et mindre lysshow af lyn fra himmel mod jord - eller omvendt. Der er bare et »men«. Det er svært at sige, hvornår på dagen tordenbygerne rammer.

»Vi har en massiv varme i den sydlige og østlige del af landet. Det betyder også, at det er her, man har de største chancer for både torden og kraftig regn. Om det bliver skybrud, kan vi ikke sige noget om, men det ser ud til at blive kraftigt,« siger Lars Henriksen.

 

Dagens Gossip