Lundbeck får underskud på en halv milliard

En kæmpe bøde gør ondt i regnskabet hos den danske medicinalkoncern Lundbeck. I første halvår af 2013 fik Lundbeck et negativt resultat på over en halv milliard kroner - mere præcist et minus på 502 millioner kroner.

Resultatet er påvirket af den bøde på 700 millioner kroner, som EU's konkurrencemyndigheder udskrev til Lundbeck i juni på grund af ulovlige aftaler med kopiproducenter.

Men trods det negative resultat er der også positive takter i regnskabet. De nye Lundbeck-produkter på hylderne verden over skæpper så godt i kassen hos medicinalselskabet, at det er med til at hæve forventningerne til hele året.

Indtægter fra nye produkter er steget 48 procent og udgør nu 17 procent af selskabets indtjening. Det er blandt andet skizofrenimidlet Abilify Maintena og Selincro mod alkoholafhængighed, der er med til at drive indtægterne i vejret.

- Jeg er yderst tilfreds med Lundbecks overordnede resultat i 1. halvår og især med den fortsat høje vækst i salget af vores nye produkter, hvilket får os til at øge vores forventninger til helåret, siger administrerende direktør Ulf Wiinberg.

Han mener, at resultatet bekræfter, at den langsigtede strategi for Lundbeck er på rette kurs.

Lundbeck ser en spids mere positivt på året som helhed og sætter forventningerne til årets resultat op.

Medicinalkoncernen venter nu et resultat af primær drift på 1,3-1,7 milliarder kroner samt en omsætning på 14,6-15,0 milliarder kroner.

Det skal sammenlignes med de seneste udmeldinger fra juni om et resultat af primær drift på 1,2-1,7 milliarder kroner samt en omsætning på 14,4-15 milliarder kroner.

Lundbeck fik bøden på 700 millioner kroner i juni efter at have lavet ulovlige aftaler med en række konkurrenter.

Ifølge EU-Kommissionen betalte Lundbeck i 2002 med en række medicinalvirksomheder for at forsinke deres lancering af billigere kopimedicin, der skulle konkurrere med Lundbecks antidepressive middel Citalopram - der sælges som Cipramil.

En række andre medicinalvirksomheder - heriblandt Alpharma, Merck KGaA/Generics UK, Arrow og Ranbaxy - fik samtidig bøder på tilsammen lidt over 389 millioner som del af samme sag.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip