Lundbeck: Snarligt milliardsalg i nyt antidepressiv

I løbet af fem til syv år vil Lundbecks nye medicin mod depression sælge for milliarder. Sådan lyder finansdirektør Anders Götzsche forventning til medicinalselskabets nye håb inden for antidepressiv medicin, Brintéllix, som ventes at blive godkendt af myndighederne i Europa og USA til efteråret.

»Vi ser et stort potentiale i Brintéllix og venter et salg på en til to mia. dollar om året, når vi når det højeste niveau,« siger han til Berlingske Business i forbindelse med halvårsregnskabet for den første del af 2013.

Her fremgik det, at selskabets nyeste produkter sælger for fulde gardiner, og det mindsker ikke forventningerne til Lundbecks nye antidepressiv, der allerede ventes at blive sendt på markedet sidst på året.

»Vi forventer, at det vil gå hurtigt med Brintéllix, og at vi vil nå en milliardomsætningen inden for en overskuelig periode på cirka fem til syv år,« siger Anders Götzsche, der dog understreger, at selskabet indtil videre koncentrerer sig om godkendelsen fra de europæiske og amerikanske myndigheder.

En godkendelse, som finansdirektøren absolut forventer, idet han ikke kan se, hvad der skulle forhindre, at det nye lægemiddel skulle finde vej til patienterne. Ikke mindst fremhæver Anders Götzsche Brintéllix' evne til at ramme flere receptorer i hjernen, gøre patienterne hurtigere klar til at vende tilbage til arbejde efter et sygdomsforløb og give færre bivirkninger.

Nye produkter boostede salget

Af regnskabet for halvåret ses det, at Lundbecks nye produkter solgte 48 procent bedre i de seks første måneder i år end i samme periode sidste år. I alt omsatte selskabet for 1.402 mio. kroner inden for denne kategori i første halvår, mens den samlede omsætning ramte 8.112 mio. kroner.

Resultatet for andet kvartal endte med et underskud på 502 mio. kroner mod et underskud på 85 mio. kroner i samme periode året før. Det skyldes blandt andet engangsudgifter til en EU-bøde på 900 mio. kroner samt nedskrivninger på produktrettigheder for produktet Sycrest på 210 mio. kroner. For halvåret landede periodens resultat på 565 mio. kroner mod 535 mio. kroner året før.

Som følge af væksten i salget af de nye produkter, der blandt andet tæller Xenazine, Sabril og Onfi, opjusterede selskabet en anelse fra en forventning til et helårligt salg i niveauet 14,4-.15 mia. kroner til 14,6-15 mia. kroner og et driftsresultat på 1,3-1,7 mia. kroner.

 

Dagens Gossip