Lydoptagelse: IS truer med at dræbe gidsel ved solnedgang

En lydoptagelse føjer natten til torsdag dansk tid endnu et kapitel til dramaet om et japansk og et jordansk gidsel, der er tilbageholdt af den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS).

I optagelsen hører man angiveligt det japanske gidsel sige, at den irakiske fange Sajida al-Rishawi skal løslades inden solnedgang torsdag, hvis ikke det jordanske gidsel skal miste livet.

Nyhedsbureauet Reuters har ikke umiddelbart kunnet verificere optagelsens ægthed og dermed, om det virkelig er det japanske gidsel Kenji Gotos stemme, man hører, og om optagelsen er ny.

- Jeg er Kenji Goto. Dette er en lydbesked, som jeg er blevet bedt om at sende til jer. Hvis Sajida al-Rishawi ikke står klar til at blive udvekslet i bytte for mit liv ved den tyrkiske grænse inden solnedgang torsdag 29. januar, vil den jordanske pilot Muath al-Kasaesbeh blive dræbt med det samme, lyder det i optagelsen.

En talsmand for den japanske regering oplyser, at den er i gang med at analysere lydoptagelsen.

IS har tidligere truet med at dræbe de to gidsler med kort varsel, hvis ikke Jordan lader Sajida al-Rishawi, der i 2006 blev dømt til døden efter et mislykket selvmordsangreb, slippe fri.

Tirsdag fremgik det af en optagelse med Kenji Goto, at japaneren potentielt kun havde et døgn tilbage at leve i, og at den jordanske pilot havde "endnu mindre tid".

Onsdag sagde en talsmand for Jordans regering, at landet var parat til at udveksle fangen med piloten Muath al-Kasaesbeh.

- Jordan er parat til at frigive den fængslede Sajida al-Rishawi, hvis den jordanske pilot Muath al-Kasaesbeh bliver sat fri, og hans liv bliver skånet, sagde talsmanden til Jordans statslige tv.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip